Inloggen

Wat is het CWO

CWO

Collectief werkoverleg zorgadministratie in instellingen voor geestelijke gezondheidszorg:

Het Collectief Werk Overleg medische administratie in instellingen voor geestelijke gezondheidszorg werd in 1973 opgericht met als doel door overleg en informatie uitwisseling de kennis van de deelnemers op medisch-administratief terrein te verbreden en te verdiepen. Daarnaast geeft het CWO gevraagd en ongevraagd adviezen op het vakgebied van de zorgadministratie. Door het open karakter van het CWO en het feit dat GGZ-instellingen in toenemende mate samenwerken zijn de deelnemers afkomstig uit nagenoeg alle geledingen van de GGZ.

Werkwijze:

Centraal staat het deelnemersoverleg dat vier keer per jaar gedurende één dag wordt gehouden. Naast vaste agendapunten wordt er veel tijd ingeruimd voor het bespreken van actuele onderwerpen en het gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor problemen. Bovendien worden ervaringen en informatie uitgewisseld op het gebied van wet- en regelgeving. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt.

Afhankelijk van de agenda wordt het werkoverleg op verzoek bijgewoond door beleidsmedewerkers van o.a. GGZ-Nederland.

Het CWO heeft een bestuur. Zij bereidt de agenda van het deelnemersoverleg voor en voert waar nodig de correspondentie.

Indien gewenst worden commissie of werkgroepen ingesteld die rapporteren over bepaalde thema's. Ook worden deelnemers van het CWO regelmatig gevraagd om op basis van expertise deel te nemen aan commissies of werkgroepen van externe partijen.

Het CWO streeft er naar om tijdens ieder overleg een thematisch agendapunt op te nemen over actuele onderwerpen op het gebied van de zorgadministratie.

Relaties:

Waar nodig of wenselijk onderhoudt het CWO contacten met andere instanties. Zo is er op ad hoc basis bestuurlijk overleg met beleidsmedewerkers van GGZ-Nederland. En wordt er bij gemeenschappelijke belangen samengewerkt met de Nederlandse Vereniging voor Medische Administratie (NVMA). Indien onderwerpen daartoe aanleiding geven wordt ook contact gelegd met andere verenigingen en/of instanties.

Opleiding:

Het CWO hecht veel waarde aan het op peil houden of brengen van zorgadministratieve kennis in brede zin. Hiertoe zoekt en onderhoud zij contact met instituten die opleidingen verzorgen rond zorgadministratie. Doel hiervan is het inbrengen in deze opleidingen van specifiek voor de GGZ van belang zijnde thema's.

Financiën:

De inkomsten van het CWO bestaan uit de jaarlijkse bijdrage afkomstig van de deelnemende organisaties. Deze bijdrage wordt periodiek vastgesteld en is per deelnemende instelling € 125,00 (bijdrag 2020 is nog niet vastgesteld).

Interesse:

Voor eventuele vragen en/of nadere informatie kunt u zich wenden tot de bestuursleden. Ook is het mogelijk om in overleg met het secretariaat eenmalig het werkoverleg bij te wonen.